All in Attitude!

Любовта към спорта се предава поколение след поколение в семейство Милкови

Любовта към спорта се предава поколение след поколение в семейство Милкови

Ангел Милков, баща на Емил Милков – президент и старши треньор на НСК Олимп реализира мечтата си и на 12.09.2018г. преплува 10 км.

Той е на 74г. И за него това беше едно от предизвикателствата, с което той искаше да даде добър пример, както пред децата си Румела, Емил, Елин и Радмила, така и пред своите съграждани. Като бивш състезател и треньор по плуване Ангел говори за любимия си спорт с огромна страст.

Уважаваният съдия по плуване Велислав Цеков присъства за да удостовери преплуването на дистанцията, което се състоя на 25 метровия закрит плувен басейн в град Силистра.

Speedo се погрижиха за спортната екипировка, която да осигури на Ангел комфортно преплуване на предвидената от него дистанция.
Бившия селекционер на Националния отбор по плуване и настоящ директор на спортното училище в гр. Силистра Веселин Суров подкрепи морално своя приятел и приветства повече съграждани да последват примера му в областта на спорта.

По време на плуването кмета на град Силистра Д-р Юлиян Найденов дойде да подкрепя своя приятел и да го поздрави. Лично се ангажира и пое част от разходите на мероприятието, показвайки съпричастност в инициативата му.

След плуването Ангел благодари за подкрепата на семейството си, приятелите и всички, който го подкрепиха, в неговото начинание, благодари за гостоприемството на В. Суров, Х. Бончев и Я. Петров, а накрая сподели с усмивка, че е можел да изплува още толкова, но не е искал да кара хората да го чакат.

Организатор на събитието: НСК Олимп с любезното съдействие на Община Силистра и Веселин Суров.

Снимки: Фото Бай Енчо