All in Attitude!

Подбор на талантливи деца за плуване от НСК Олимп

Подбор на талантливи деца за плуване от НСК Олимп

Преди време запознахме нашата аудитория с новото ни начинание, а именно „Програма за изграждане на състезатели на европейско и световно ниво“. В нея са заложени етапите, методите, средствата и спецификите в процеса на създаване на един конкурентен състезател.

Както с всичко в живота, така и тук основата е важен компонент за общия успех. В спорта тя се гради в началното обучение при най-малките плувци. Това е първият етап, от който ще стартираме – подбор спрямо генотипните /наследствени/ фактори, които определят капацитета у човек за определен вид дейност.

Ако вашето дете е на възтаст между 5 и 7 години, ако смятате, че вашето дете има качества за нашия спорт и може да стане талантлив плувец, може да го запишете на безплатна тренировка с цел подбор на таланти. В занятието ще вземат участие двама спортни специалисти, които ще тестват децата по няколко антропометрични показатели и ще проверят на място усета им във водната среда. Тренировката ще играе роля на „прослушване“ за създаване на първата група по програмата. Децата, чиито родители са били плувци на състезателно ниво, медалисти или шампиони в републикански първенства или международни форуми ще бъдат с предимство.

Селектираните деца ще бъдат включени в напълно безплатно обучение по плуване за период от 2 месеца.

Тренировките за подбор ще се проведат на басейна в 97 СУ „Братя Миладинови“ в ж.к. Люлин 5 във неделя 21.04.2019 от 09:15 часа и вторник 23.04.2019г. от 17:00 часа.

За записване и повече информация на телефон 0878 24 93 06 – Николай Моллов.