All in Attitude!

Мисия, Визия и Ценности

Мисия

Ние от Сдружение “Национален спортен клуб Олимп” се ангажираме да поставим началото на нещо, което няма да свърши с нашата организация. Ние ще положим основите на едно по-добро, по-здраво, по-устойчиво, по-трудолюбиво и възпитано бъдещо поколение на България, което гледа с любов към спорта. Мисията ни е да придаваме допълнителна стойност съдействайки на децата, възрастните и организациите да увеличават и развиват способностите си за изява, за да могат да постигнат важните цели, които са си поставили живеейки един по-добър живот!

Визия

Визията на Сдружение “Национален спортен клуб Олимп” е да бъдем признати за водещ плувен клуб в България, изграждащ плувци от световна класа, развивайки в дългосрочна перспектива техния максимален потенциал, чрез най-съвременните тенденции и условия, издигайки българския дух и създавайки поводи за национална гордост.

Ценности

1. РЪКОВОДИМ СЕ ОТ ДОБРОДЕТЕЛИ: трудолюбие, работа в екип, коректност, честност, уважение, дисциплина, постоянство, отговорност. За да постигнем дългосрочна стабилност и резултати следваме и защитаваме тези принципи и добродетели, които са се доказали, като фундаментални за нашия успех! 

2. ПРИДАВАМЕ СТОЙНОСТ НА НАШИТЕ КЛИЕНТИ И НАДМИНАВАМЕ ТЕХНИТЕ ОЧАКВАНИЯ. Винаги им даваме повече отколкото очакват да получат. Следваме МИСИЯТА на клуба и придаваме повече стойност на клиентите си. Задаваме си въпроси като: Как да даваме повече на децата / клиентите, как да им придаваме повече допълнителна стойност? Как да им помогнем да постигнат целите си, как да ги направим най-добрите и как да им бъдем полезни? Винаги ги обслужваме така, както сме го правили и в първия ни работен ден! Единственият начин да помогнем на себе си е като помогнем на някой друг! Важно е да помагаш на хората, които го искат.

3. ПОСВЕТЕНИ СМЕ на работата си. ВЛАГАМЕ ЕНТУСИАЗЪМ И ОТДАДЕНОСТ! СЛЕДВАМЕ ПРАВИЛОТО: ALL IN ATTITUDE! Това означава да УЧАСТВАМЕ НА 100%. Вярваме в нея повече от всеки друг. За да се справим с  препятствията правим всичко с много страст и ентусиазъм, така че да заредим всички около нас. Гигантоманията отстъпва на малките производствени звена с ентусиазирани и отдадени хора. В края на деня трябва сме дали всичко от себе си, останали сме без енергия, защото само, когато участваме на 100% можем да живеем пълноценно и да се учим от всичко, което ни заобикаля

4. ИЗГРАЖДАМЕ И РАЗВИВАМЕ НАЙ-ДОБРИЯ ЕКИП ОТ СЪМИШЛЕНИЦИ. Екипа ни вярва в нашата МИСИЯ и ВИЗИЯ и се ръководим от едни и същи принципи и добродетели. Не правим компромиси! Когато избираме нашите колеги провеждаме интервю следвайки документ “Интервю за работа - въпроси”.

Развиваме се непрестанно в 4-те области на живота:

          Развитието в тези направления е фундамент от последващото ни развитие. Така например духовното измерение ще развива добродетелите ни: честност, отговорност, трудолюбие, благодарност и други, до такава степен, че те винаги ще ни помагат да се ръководим и да вземаме решения, които са гарант за нашия дългосрочен и стабилен успех

5. ЗАЗДРАВЯВАМЕ ЕКИПА СИ ОТВЪТРЕ ПРЕДИ ДА СЕ РАЗВИВАМЕ НАВЪН. Едно от най-  важните неща преди да предприемем мерки за развитие е да обърнем внимание и да се погрижим за това настоящия екип да се чувства добре, стабилен и разбран. Едва след това можем да си мислим за разширяване на бизнеса. Ако екипа е стабилен, обединен и се чувства добре той сам ще започне да се разраства и да привлича нови съмишленици. 

6. УСЪВЪРШЕНСТВАМЕ се непрекъснато. Не спираме да подобряваме и оптимизираме бизнеса си във всяка една сфера: кадри, методика, реклама, уеб сайт, продукт, услуги … , за да успеем трябва да сме на гребена на вълната на всяка промяна. Адаптираме се към всички новости. В крак с времето сме!

7. ВЗЕМАМЕ ПРАВИЛНИТЕ РЕШЕНИЯ: Мислим дългосрочно. Решенията ни винаги са съобразени с нашата визия, мисия и цели. Задаваме си въпроса: това ще помогне ли да постигнем нашата визия? Трябва да отделяме всяка седмица по един час за размисъл върху равносметката къде се намираме в момента и къде искаме да стигнем! “Решението ни ще се отрази ли на следващото поколение след нас?”

8. ОБГРАЖДАМЕ СЕ С ПРАВИЛНИТЕ КЛИЕНТИ. Ако искаме да развием бизнеса си, трябва да го направим с правилните клиенти.

9. ПОСТАВЯМЕ СИ ВИСОКИ ЦЕЛИ. МОТИВИРАМЕ се непрекъснато. Големите мечти ни дават енергията да преминаваме през всички препятствия.

10. УЧИМ СЕ И ИЗРАСТВАМЕ! Участваме в процеса с идеята да се учим и израстваме, а не със страха от провала. Накратко, успешният провал е онова, което сме научили от неуспеха и как да го прилагаме.

11. МИСЛИМ МАЩАБНО. Според Стив Джобс, определението за интелигентност е: “възможността да се качим на ръба на скалата и да погледнем цялата картинка отвисоко, там откъдето се вижда цялата долина!”  Насърчаваме всеки наш съмишленик да намира свободно време, в което да си задава въпросите: къде се намирам/ме сега, къде искаме да стигнем, какви действия трябва да предприемем? 

12. БЛАГОДАРНИ СМЕ. От човешка гледна точка двете най-силни емоции са любовта и благодарността. Когато става въпрос за постигане на дългосрочни резултати е много трудно да запазиш мотивация и дисциплина за период от 5-10 години, точно за това е необходимо да живеем с благодарност и признателност, за да оценяваме и да се радваме на всичко, което ни заобикаля и да се наслаждаваме на пътя, докато постигнем целта и мечтите си. Чрез благодарността ще се радваме на това, което имаме, докато постигнем това, което искаме. 

13. МИСЛИМ СПОРЕД ПРИНЦИПА ПЕЧЕЛЯ/ПЕЧЕЛИШ. За да изградим дългосрочни отношения винаги следваме този принцип, в които и двете страни печелят! 

14. ИЗБИРАМЕ ПРАВИЛНИТЕ ПАРТНЬОРИ. При избор на партньори и изграждане на взаимоотношения с други фирми, винаги съобразяваме решението не с бранда, а с хората, които стоят зад него. 

15. ОЦЕНЯВАМЕ и ПРАЗНУВАМЕ СЛАВНИТЕ МОМЕНТИ. това, което правим, търсим поводи да хвалим и поощряваме нашите съмишленици. Всеки обича да чуе, че някой друг оценява усилията му, особено ако е заслужено. Няма нищо по-хубаво от добре поднесени искрени думи, те значат изключително много за всеки от нас. Славните моменти са онези моменти от седмицата, в които сме извоювали победа по пътя към постигането на определено желание. Една от основните причини, поради които губим вдъхновение и ентусиазъм  за постигане на целите, е  защото прекарваме повече време в размисъл за нещата, които не стават, вместо за нещата, които стават. За това е важно да отдаваме дължимото на всекиуспех. Посвещаваме няколко минути за взаимни похвали - това поддържа мотивацията и енергията ни и ще ни дава увереност по пътя към осъществяване на мечтите ни. 

16. ИЗСЛУШВАМЕ абсолютно всеки човек в нашата компания. Търсим начин да осигурим възможност на всеки да разговаря с нас. Хората, които говорят директно с клиентите ни са най-ценни, защото те знаят най-добре какво се случва с компанията. Интересуваме се от мнението на нашите клиенти и съмишленици.  

17. КОМУНИКИРАМЕ във взаимоотношенията между хората комуникацията е едно от най-важните неща за това ние използваме всички съвременни средства и канали за общуване! 

18. ИЗБИРАМЕ КАЧЕСТВОТО И ПОДДЪРЖАМЕ ВИСОКИ СТАНДАРТИ. Манията за икономии във всичко отстъпва на стимулиращата ориентираност към високо качество. 

19. ГОВОРИМ РАЗБРАНО! Бюрократичната йерархия и строгите костюми отстъпват на разговорите на малко име, на работата по риза, близките отношения и гъвкавостта. 

20. ПРОИЗВЕЖДАМЕ РЕЗУЛТАТИ! Единственият критерий за добре свършена работа е крайния резултат! 

21. ДЕЙСТВАМЕ! Работата в съответствие с предписанията на дебелите правилници се заменя от инициативността на всеки един.

 

 

Защитаваме ли своята мисия да придаваме допълнителна стойност съдействайки на децата да развиват и увеличават своите възможности и потенциал, живеейки един по-добър живот?

Вечер на българския дух и родолюбие

Кои са ежедневните уроци, на които учим децата?

Нова концепция за дейност и адаптация на НСК Олимп

Дневника на НСК Олимп подпомага личностното израстване на състезателя

НСК Олимп се включва в събития с кауза

Тест за ниво в плуването на децата на НСК Олимп

Дискусия за любовта към родината и християнските добродтели

Наш дълг е да научим децата ни да помнят героите на родината.