All in Attitude!

История на Олимп през 2016 година

Изградихме увереност с дебютните си отличия в турнири от календара на бфпс

И през тази година продължихме да мечтаем смело да бъдем първи и да работим така, сякаш сме последни. Станаха факт нашите първи отличия в турнири от календара на БФПС, стана факт и нашето ръководство „Златните правила в плуването“. То е задължително четиво за малки и големи, които знаят, че шампионите не се създават чрез митове и легенди, а с ежедневен труд, отдаденост, постоянство, самоконтрол и самодисциплина. Гордеем се, че за последните няколко години нашият клуб се превърна в място, на което се създават добродетели: уважение, толерантност, трудолюбие, търпение и работа в екип.

ТОП постижения

На Държавното първенство за мъже и жени на 25 метров басейн в гр.София с постижение 604 точки по FINA в дисциплината 50м. делфин, нашият треньор и състезател Петър Иванов се класира на 6-то място с време 25.72 сек.

На 24.04.2016 г. се проведе традиционния турнир ''Купа Спринт''. За пореден пети път 1-во място в отборното класиране беше спечелено от НСК Олимп.

На международния турнир по плуване Замората Алекс Стойнов се класира 3-ти на 50 м. свободен стил с време 32,15 във възрастова група С - деца родени 2006г. и 2005г. Това е вторият му медал от международно състезание.

С какво ще я запомним

Състезания

За нас състезанията не са само спортно събитие, а важен етап от развитие на личността. Особено първите състезания. Те са урок за смелост, вълнение, решителност и изпитание на волята и духа. Дете, което се е изправило срещу страховете си и е плувало с цялото си сърце, е победител. Затова една от основните цели за тази година, която си поставихме, когато сме заедно на състезание, бе децата да придобият увереност, че могат да се справят с предизвикателствата.

Вижте всички състезания

Лагери

Наша мисия е да изграждаме шампиони в басейна и в живота. На децата трябва да се даде възможност да се справят с трудностите, а спортният лагер е чудесен начин те да станат по-самостоятелни. Радваме се, че помагаме на децата да открият своя потенциал и да се развиват в любимия си спорт. Тази година избрахме да проведем нашите лагери в Сандански и Кранево, където заедно се фокусирахме върху прогреса, поставихме си цели в атмосферата на доверие и подкрепа.

Вижте всички лагери

Инициативи

Деца, родители, и приятели на Национален Спортен Клуб Олимп, изпратиха 2016г. с първия по рода си вътрешен турнир по плуване на клуба, провел се на 18.12.2016г. в спортния център на Овергаз Арена. В надпреварата участваха 120 деца на възраст от 5 до 14г.Надяваме се това да бъде само началото на една дългогодишна клубна традиция.

Прочети повече