All in Attitude!

История на Олимп през 2017 година

Доказахме, че можем с първата държавна титла за клуба

Заедно сме по-силни! Водата е нашият дом, a плуването e нашата страст! Научихме се, че с упоритост можем да постигнем всичко. Научихме се да се радваме на победите, но и да извличаме уроци от загубите. Научихме се, че спортът е начин да изграждаме характер, дисциплина и воля за победа. Пълни сме с амбиция да продължим да се развиваме, да привличаме нови членове и да им помагаме да реализират своя потенциал. Заедно се изкачихме по върхове и преодоляхме трудности, правейки крачка напред в развитието на клуба и на всеки един от нас.

ТОП постижения

Алекс Стойнов - на 12 години, стана вицешампион на България в дисциплината 100 м. съчетано плуване на ДЛОП за деца във възрастова група „Весел Делфин”.

НСК Олимп вече има първия Държавен шампион. На Републиканското първенство в София, нашият треньор и състезател Цанко Цанков се класира първи на 50м.свободен стил със страхотно лично време 22,80.

Два сребърни медала и бронз от световното първенство по плуване за ветерани за Цанко Цанков - състезател и треньор в клуба ни. На същия басейн в Будапеща, Цанко се завърна 12 години след участието си на Европейското Първенство по плувни спортове за юноши.

С какво ще я запомним

Състезания

Приветстваме всяко състезание с идеята да се учим от него и изграждаме като състезатели Уроците, които научихме с децата по време на тазгодишните състезания бяха, че медалите се печелят по време на тренировка и че състезателя трябва да е толкова подготвен, че дори да плува на 85% от възможностите си пак да постигне целите, които си е поставил!

Вижте всички състезания

Лагери

През тази година проведохме спортни лагери на високопланинската база Белмекен и в гр. Сандански. Лагерите имаха за цел задълбочено разучаване на елементите - старт, обръщане и подводно плуване, подобряване на аеробните възможности и на физическите качества. Разбира се, обърнахме сериозно внимание и на дисциплината, уважението, работата в екип, каляване на спортния характер, всичко свързано с възпитанието и изграждането на децата в добри личности. Много интересен за нас бе лагерът на Белмекен, където обменихме опит с други спортни клубове и треньори. Изкачихме прословутия връх "Зъбчето", който е с височина 2545м. Пътят нагоре не беше никак лесен, какъвто всъщност е и пътят към върховете в спорта и живота.

Вижте всички лагери

Инициативи

Коледен празник за децата – една възможност повече за тях да се докажат

На събитието в басейн Овергаз Арена, в края на годината, дадохме възможност на децата сами да оценят напредъка си, да изпитат емоциите по време на състезание, премеряйки сили в предварително установени правила, ясни условия и конкурентна среда. А после защо не, на Коледа да си пожелаят да станат още по-добри плувци.

Прочети повече

Младите ни състезатели направиха първите си функционални изследвания.

Чрез професионалната оценка за определяне на индивидуални тренировъчни зони на натоварване, можем да изготвим персонална спортна програма на всяко дете. Благодарение на тази възможност ще бъдем още по прецизни в работата ни за дългосрочно развитие на бъдещите ни състезатели.

Видеа

Спортен лагер - НСБ Белмекен

All in attitude

Как да изберем треньор по плуване

Разгледайте всички видеа