All in Attitude!

История на Олимп през 2019 година

Започнахме реализацията на програма за изграждане на състезатели на европейско и световно ниво

С всяка изминала година отборът ни се приближава още по-близо до стремежите си. Заредени с енергия от състезания и тренировки, се мотивирахме още повече за постигане на клубните цели, защото дребните неща повтаряни с постоянство всеки ден, с времето водят до големи постижения. В тази връзка започнахме развитието на „Програма за изграждане на състезатели на европейско и световно ниво“. В нея са заложени етапите, методите, средствата и спецификите в процеса на създаване на един конкурентен състезател. Стъпка по стъпка и през тази година доказахме, че ясната цел, безрезервното отдаване и правилните действия водят до максимални резултати

Записахме исторически успех на клубно ниво на Държавното първенство по плуване във възрастова група „Деца“,11/12г. в гр. Благоевград . Бранимир Павлов – 2007г. стана двукратен  Републикански първенец в дисциплините 100 м. и 200 м.гръб, като това му отреди възможност да се превърне в третия държавен шампион в клуба от неговото му създаване.

"Винаги съм знаел, че най-големите битки в живота се водят всекидневно в тихите кътчета на душата ни". С тези думи 75 годишния плувец и треньор в клуба Ангел Милков излезе от водата, след като успя да изплува 20 км. за забележителните 7 часа 45 минути и 43 секунди, поставяйки световен рекорд за възрастта си.

На 17 юли нашият треньор и състезател Цанко Цанков направи историческо преплуване на Бургаския залив за 14 часа, 24 минути и 34 секунди. Самото преплуване, е извършено в съответствие с правилата на FINA и на LEN, които налагат за първи път в историята да се определят точните географски граници на Бургаския залив.

С какво ще я запомним

Състезания

За всеки един спортист състезанието е важно събитие. По време на него можеш да покажеш какво си научил, да се сравниш с конкуренцията, да изградиш качества в състезателна обстановка, които ще ти помогнат да се усъвършенстваш и израснеш в дългосрочен план като състезател и не само. А когато застанеш на стартовото блокче да знаеш, че си на правилното място.

Вижте всички състезания

Лагери

Освен техническата грамотност и аеробната издръжливост, за която по време на лагерите треньорите работят заедно с децата, акцент се поставя и върху личностното формиране. Като педагози треньорите смятат, че преди реализацията на всяка една голяма или малка мечта, стои нашето израстване като стойностни хора. Само малка, но съществена част от промените, които настъпват в съзнанието на децата по време на лагери е приемането на трудностите като част от успеха и възможност да станем по-добри, и не на последно място поемането на отговорност за нашите действия.

Вижте всички лагери

Инициативи

Първа оценка за ниво в плуването

НСК Олимп реализира най-новта си идея, пряко свързана с мотивацията на децата. Събитието се проведе на 21.11.20г. на столичния плувен комплекс Спартак, където се получи малък празник за децата от клуба. Смятаме, че гривните освен на постижение са символ и на уважение към спорта, което демонстрираха децата пред комисията, състояща се от трима души- нашият специален гост, именитият български плувец Петър Стойчев и треньорите ни Н. Моллов и Л. Симеонов.

Прочети повече

Заместник министърът на спорта откри нашия традиционен коледен турнир

В състезанието взеха участие 110 деца на възраст между 6 и 12 г., които демонстрираха натрупаните през годината умения във водната среда. Щастливи сме, че на едно място събрахме толкова много ентусиазирани и запалени по спорта деца и си пожелахме да продължават да спортуват, за да изпитат истинските ползи, които плуването носи след себе си.

Видеа

Треньорски състав

" Ще се срещнем на върха" с Антъни Иванов

Пет нива на плуване в НСК Олимп

Разгледайте всички видеа