All in Attitude!

Шапки за плуване

Повечето хора, които практикуват плуването като спорт или забавление мислят, че шапката не е толкова важен атрибут, тъй като тя служи само за прибиране на дългите коси на дамите и момиченцата, и поради хигиенните изисквания, които повечето от басейните налагат.

Защо е важно да използваме шапка за плуване

Ако сте мъж добре би било също да използвате този толкова важен елемент от плувната екипировка. Защото шапките имат сериозно предназначение и то не се свежда само до това да предпазва косата от намокряне. Плувната шапка предпазва косата и кожата от вредното въздействие на химикалите, които така или иначе всички басейни ползват за дезинфекция. Факт е, че плувната шапка намалява съпротивлението с водата, тъй като тя притежава еластичност и гладкост.

На нашия електронен магазин ще откриете богато разнообразие на оригинални шапки за плуване, изключително и само произведени от лидерите в екипировката за плувни спортове Speedo и Arena. Независимо дали плувате професионално, за здраве или пък се забавлявате с водна аеробика или друг вид гимнастика, убедени сме, че тук ще откриете вашата шапка, която да допълва стилът на целият ви екип. Speedo Long hair cap е създадена специално за хора с дълги и обемни коси. Това е най-добрата шапка за дълги коси  измежду останалите брандове. Факт, според плувците, които я използват,  е че шапката не закача косата, когато се сваля, и че има достатъчно място в нея, за да побере косата, като същевременно осигурява сигурно прилягане, което свежда до минимум съпротивлението.

Материята на шапките

Шапките, които предлагаме на Pluvane.com са изработени от следните материали:

Силикон;
Текстил:
- полиамид с еластан;
- полиестер;

Силиконовите шапки са най-предпочитани поради предимствата, които имат пред останалите материи. Не са скъпи, имат най - голямата издържливост, но преди всичко са с гладка повърхност, не се набръчкват в задната и горната част на главата, осигурявайки  превъзходно прилягане и добра хидродинамика. Затова тези шапки са подходящи както за начинаещи и  спортуващи за здраве и удоволствие, така и за професионалните състезатели.

Текстилните шапки са подходящи за по-малките плувци, под 6 годишна възраст поради по - елементарния и лесен начин на поставяне. Освен това те са по-малко стегнати и не притесняват малчуганите в басейните.

Брандовете не спират своите проучвания с цел създаване на нови и успешни технологии, които да подобряват високият клас и стандарт на продуктите си. Такава е и първата състезателна шапка Speedo, създадена по 3D Модел на глава и IQ Fit технология. Тя дава максимален комфорт и отлично прилягане. Има маркер, който ви дава възможност да я подравните с очилата, които носите. Така това ще помогне да поставите правилно  шапката на главата, а не в ляво или дясно, като това е от значение за перфектната хидродинамика.

Плувни шапки за деца

Speedo и Arena обновяват цветовата гама ежегодно. Обръща се специално внимание и на шапките на най-малките плувци . За да бъде плуването по-забавно и по-приятно за тях, шапките са принтирани с най-любимите за децата анимационни герои.

Много от професионалните състезатели по плуване използват един трик за по-добри постижения по време на състезания. Нека ви го кажем: Те използват по две шапки едновременно - първата е текстилна и тя придържа косата. Върху нея поставят очилата за плуване, а върху тях следва най-гладката и хлъзгава шапка, която ще увеличи скоростта им във водата!