All in Attitude!

Шапки за плуване

Повече хора, които практикуват плуването като спорт или забавление мислят, че шапката не е толкова важен атрибут, тъй като тя служи само за прибиране на дългите коси на дамите и момиченцата и поради хигиенните изисквания, които повечето от басейните налагат.

Защо е важно да използваме шапка за плуване

Ако сте мъж добре би било също да използвате този толкова важен елемент от плувната екипировка. Защото шапките имат сериозно предназначение и то не се свежда само до това да предпазва косата от намокряне. Плувната шапка предпазва косата и кожата от вредното въздействие на химикалите, които така или иначе всички басейни ползват за дезинфекция. Факт е, че плувната шапка намалява съпротивлението с водата, тъй като тя притежава еластичност и гладкост.

На нашия електронен магазин ще откриете богато разнообразие на оригинални шапки за плуване, изключително и само произведени от лидера в екипировката за плувни спортове Speedo. Независимо дали плувате професионално, за здраве или пък се забавлявате с водна аеробика или друг вид гимнастика, убедени сме, че тук ще откриете вашата шапка, която да допълва стилът на целият ви екип. Speedo Long hair cap е създадена специално за хора с дълги и обемни коси.

Материята на шапките Speedo

Шапките Speedo, които предлагаме на Pluvane.com са изработени от следните материали:

Силикон;
Латекс;
Текстил:
- полиамид с еластан;
- полиестер;

Бранда не спира своите проучвания с цел създаване на нови и успешни технологии, които да подобряват високият клас и стандарт на продуктите си. Такава е и първата състезателна шапка, създадена по 3D Модел на глава и IQ Fit технология. Тя дава максимален комфорт и отлично прилягане.

Плувни шапки за деца

Speedo обновява цветовата гама ежегодно. Обръща се специално внимание и на шапките на най-малките плувци . За да бъде плуването по-забавно и по-приятно за тях, шапките са принтирани с най-любимите за децата анимационни герои.

Много от професионалните състезатели по плуване използват един трик за по-добри постижения по време на състезания. Нека ви го кажем: Те използват по две шапки едновременно - първата е текстилна и тя придържа косата. Върху нея поставят очилата за плуване, а върху тях следва най-гладката и хлъзгава шапка, която ще увеличи скоростта им във водата!