All in Attitude!

Видеа

Какво е “ Polar ” и защо е толкова важен за спортистите ?

В “Олимп” държим да работим по най-съвременните методи на подготовка, признати в цял свят.

прочети повече

Науката е неизменна част от спорта

От детска възраст държим нашите състезатели да минават през съвременни медицински изследвания.

прочети повече

Алекс Стойнов е част от отбора на Sport Depot

Компанията ще бъде сигурна опора за младия ни състезател в моментите, в които покорява върхове или свежда глава - и двете емоции така неизбежни за професионалния спорт.

прочети повече

„За мен лично е голяма чест да изляза извън България и да представя моята държава на високо ниво. Разбира се, че има напрежение и трябва да е така, но се опитвам и да го изолирам, за да не се пренавия и да не успея да дам най-доброто от себе си.”, казва Алекс, който успя да се пребори за място на големия спортен форум в Словакия.

Алекс вярва и мечтае смело, а в него вярва и личният му треньор - Петър Иванов, с когото работят ежедневно и устремено по пътя на истинските шампиони.

Алекс Стойнов и Петър Иванов на Европейския младежкия олимпийски фестивал

„За мен лично е голяма чест да изляза извън България и да представя моята държава […]

прочети повече

Най-големите успехи не се случват на световната сцена. Те първо се случват в нашето сърце и нашата глава.

Такава е целта на менталното ни упражнение днес. Да определим нашата цел, да я изживеем, да я почувстваме и усетим, и да се подготвим за нея. Отговаряйки си на въпроса " Защо си поставяме определена цел и защо искаме да я постигнем?", имаме ясен отговор и как да го направим.

Изключително поучително, ентусиазиращо и мотивиращо видео, благодарение на целеустременост и преживяване на тази целеустременост чрез нашите сетива!

Подготвяме се ментално за предстоящите турнири, така както най-големите спортисти в света

Ако се научите да управлявате ума си, ако използвате принципите и ценностите, за които говорим, промените ще настъпят в живота ви.

прочети повече

ДИСКУСИЯ ЗА ЛЮБОВТА КЪМ РОДИНАТА И ХРИСТИЯНСКИТЕ ДОБРОДТЕЛИ - част 2

Специални гости от фондация „Нашият дом е България“ поговориха с децата за родината и вярата.

прочети повече

Великите български спортистки Таня Богомилова и Ивет Горанова бяха част от събитието на НСК Олимп за определяне нивото на развитие в плуването на всяко едно дете. Плувците имаха възможност да покажат не само как са се развивали през изминалата година, но и да се докоснат до истински шампиони от най-висока класа.

Таня Богомилова и Ивет Горанова поздравиха всяко дете

Великите български спортистки Таня Богомилова и Ивет Горанова бяха част от събитието на НСК Олимп за определяне нивото на развитие в плуването на всяко едно дете.

прочети повече

Близо 200 деца от НСК Олимп преминаха иновативен тест за определяне нивото им на развитие в плуването. Идеята за теста е взаимствана от бойните спортове, а децата успяха да се докоснат до великите български спортистки Таня Богомилова и Ивет Горанова, които бяха част от събитието и наградиха, и поздравиха всяко дете за усилията му да се развива и надгражда постигнатото през поредната изминала година.

Тест за ниво на децата от НСК Олимп пред Таня Богомилова и Ивет Горанова

Всяко дете беше поздравено и наградено за усилията му от великите български спортиски Таня Богомилова и Ивет Горанова

прочети повече

В НСК Олимп вярваме, че най-важното по пътя към върха е да изграждаме ценности и добродетели, които ни правят преди всичко личности. Но дали умеем да изслушваме, да разбираме хората около нас, да служим на различни каузи в обществото - това според нас са качества на най-големите шампиони. Затова за 5-та поредна година децата на НСК Олимп се включват в маратона с кауза Run2gether Bulgaria, където те искренно желаят да се включат, за да подкрепят хора в неравностойно положение, в усилията им да не се предават и да преодоляват разстояния, хванати ръце за ръце в най-прекия смисъл.

Да правим добро, за да бъдем хора преди всичко

Дали умеем да изслушваме, да разбираме хората около нас, да служим на различни каузи в обществото - това според нас са качества на най-големите шампиони.

прочети повече

За да защитаваме националните си интереси и да се грижим за Родината си е необходимо да я обичаме, да познаваме историят ѝ, и да се гордеем с нея!
Точно за това Фондация “България е нашият дом” с участието на Пламен Мирянов и "НСК Олимп", организираха урок по родолюбие на децата, които един ден ще вземат решения и ще определят бъдещото развитие на България.
Целта на вечерта беше да издигаме българския дух, да обсъждаме и говорим за българските герои и националните ни богатства.

Урок по родолюбие

Да обичаме Родината си, да познаваме историята ѝ, да се гордеем с нея и как да защитаваме националните си интереси научиха децата от клуба на днешната важна беседа.

прочети повече

Представяме ви най-новата реализирана идея, пряко свързана с мисията на НСК Олимп за постигане на високопоставените ни цели. В спорта за постигането им е нужно личността да се развива не само физически, а комплексно - в четирите области на живота: Физическо развитие, Умствено, Духовно и Социално-емоционално. Физическото развитие включва правилно провеждани тренировки, правилно хранене, възстановяване и адекватна почивка. Развитието на умствените умения включва четене на книги, визуализции, развиване на таланти. Духовно израстване постигаме чрез изграждане на добродетели, екипна работа, трудолюбие, уважение. И докато развитието в тези три направления се свежда до усъвършенстване на самата личност, социално-емоционалното развитие е изграждане на добри междуличностни отношения, като разбирателство, емпатия, взаимопомощ, стздаване на приятелства. Дневникът на НСК Олимп ще подпомогне личностното израстване на децата в клуба, той ще помогне на ума да съсредоточи силите си в смислените цели, които индивида си е поставил. Всяко дете над 9-годишна възраст получи такъв като подарък за 10-годишния ни юбилей. Чрез него го ние коригираме грешките си, като се учим от тях, променяме навиците си , за да се усъвършенстваме. Всекидневните задачи обвързваме с нашите цели и така придаваме повече смисъл на ежедневието си.

Представяне на Дневника за личностно израстване

Всяко дете над 9-годишна възраст получи Дневник на НСК Олимп като подарък за 10-годишния ни юбилей. Чрез него ние коригираме грешките си, като се учим от тях..

прочети повече

Стартове, обръщания, финали или малките детайли, които правят големите неща. Видеото на НСК Олимп демонстрира уменията , които всеки плувец трябва да притежава на стартовото блокче, на стената на басейна и на финала, за да бъде той завършен и успешен. Упражнения, за да се научим правилно да изпълняваме тези изключително важни елементи от процеса на подготовка за минимизиране на секундите. Това са малките на вид неща, които преобръщат понякога развоя на събитията и ни правят шампиони.

Работа за стартове и обръщания

Стартове, обръщания, финали или малките детайли, които правят големите неща. Видеото на НСК Олимп демонстрира уменията , които всеки плувец трябва да притежава на стартовото блокче и на стената на басейна.

прочети повече

Винаги даваме най-доброто от себе си

Екипът на Сдружение“ Национален спортен клуб Олимп” винаги се е ръководел от своята мисия, да дава най-доброто от себе си, придавайки допълнителна стойност на децата, възрастните и организациите, за да увеличават и развиват способностите си, за да могат да постигнат важните цели, които са си поставили, живеейки един по-добър живот. Това смятаме да направим и сега! По време на ограниченията, kлубът временно преразпределя дейността си, от изцяло практически ориентирана към направленията спорт за здраве, детско-юношески спорт и спорт за високи постижения, към административна, вдъхновяваща, социална и доброволческа. В този период ще концентрираме усилията си върху нещата, които можем да контролираме, ще използваме момента да усъвършенстваме програмата ни за начално обучение, програмата ни за социална отговорност, да доизградим стратегията ни за развитие, да се усъвършенстваме като педагози, като треньори и не на последно място ще концентрираме усилията си върху личностното израстване и придаване на стойност на нашите деца.

Личният треньор - пример за своите възпитаници

За да съхраним плуването в съзнанието на всички свои членове, ще направим всичко необходимо трениращите да са ангажирани и свързани със спортния начин на живот и хората, които могат да ги вдъхновят, хората които са пример в спорта – техните лични треньори. Все пак спортът като начин на живот, не е обвързан само с мястото, на което го практикуваме. Това ще бъде едно ново предизвикателство за всички ни, в което се надяваме и на вашата подкрепа. След обсъждания на различни идеи между треньорския състав и след проявено желание и предложения от страна на родителите, взехме решение да инициираме 4 услуги:

Услуга 1: Провеждане на Онлайн обучение с треньор от “НСК Олимп” по предварително уговорен график: В обучението ще използваме месинджър (messenger) приложение (може и на родител). *Продължителността на заниманията ще бъде около 60 мин. (20-30 мин. теория и 30-40 мин. физическа подготовка под контрола на треньор).*Структура на урока: Първа част – теория (поучителна притча + развита тема на разговор), втора част – физически упражнения под контрола на треньор от “НСК Олимп”(всяка тренировка ще бъде с различна насоченост).

Теми на теоретична част:

- трудностите, които ни предоставя живота за да ни провери колко силно желаем дадено нещо - характеристики на шампионите - правила за успех - навици на успешните личности- тренировка за психиката- визуализацията - ключът към израстването- целите като средство за постигане на мечтите- оправданията- пречките и трудности- ежедневните усилия - как най-често хората губят силите си - и други

Цели на заниманията:

- поддържане на връзка с личния треньор- личностно израстване- съхраняване на психиката - поддържане на спортния дух и физическата форма - поддържане на силна имунна система- контрол над храненето- проактивен начин на живот- поддържане на духа и тялото здрави, за да излезем най-подготвени и да дадем предвидими резултати, въпреки непредвидената ситуация.*За да се възползвате от Услуга 1 е необходимо да се обадите до неделя на личния си треньор за да ви запише.

Услуга 2: Подготвени видео материали за физическа подготовка, специално съобразени с възможностите на децата и възрастните ни членове. *Теми с видео материали: Кондиционна тренировка. Тренировка за ядро. Тренировка за сила. Възстановителна стречинг тренировка. Кифут тренировка.Тренировките са достъпни за деца и възрастни, като ниво 1: 6-8г.,ниво 2: 9-10г., ниво 3: 11г. и по-големи.

Услуга 3: Изготвяне и обсъждане на едноседмичен план за поддържане на физическата форма на състезателите ни, въпреки обстоятелствата. Услуга 4: Доброволчески каузи, извършвани от треньорския състав на „НСК Олимп“.- доставка на храна пред входовете и домовете на възрастните хора- включване в доброволчески кампании към общината- включване в дезинфекцията на болниците - подарък, брандирана маска- и други. С цел по-голяма ефективност, обучението и видео материалите ще са предварително структурирани, така че да задоволят нуждите на деца и възрастни. Тяхното съдържание ще ни даде възможност да продължим по пътя, който ще ни отведе до целите, които сме си поставили. *Уроците и видео материалите ще бъдат отворени и за желаещи деца, които не са членове на Сдружението ни.

КОНЦЕПЦИЯ ЗА АДАПТАЦИЯ И РАЗВИВАНЕ НА ДЕЙНОСТТА, НА КЛУБА, ЧРЕЗ АЛТЕРНАТИВЕН ТРЕНИРОВЪЧЕН ПРОЦЕС

По време на ограниченията, kлубът временно преразпределя дейността си, практически ориентирана към спорт за здраве и спорт за високи постижения, към административна,
вдъхновяваща, социална и доброволческа.

прочети повече

На 22 август 2020 година НСК Олимп отпразнува своя 10-годишен юбилей под надслов " 10 ГОДИНИ С ЛЮБОВ КЪМ СПОРТА" Събитието се състоя на новопостроения комплекс Възраждане, който предостави на децата много настроение и забавления със своите осем пързалки и пет открити плувни басейна. С вкусна юбилейна торта подсладихме игрите в аквапарка, а всяко дете получи много подаръци, но този , с който се горедеем най-много е "Дневникът за личностно израстване" на НСК Олимп. Той стана реалност благодарение на Калоян Краев и печатница Маркер.

Вярваме, че правилната му и редовна употреба ще доведе до решението на 2-те основни предизвикателства, които стоят пред нас в този съвременен свят:

1. Ще подпомогне изграждането на правилни навици и принципи, които ще увеличат възможностите за изява на всяко дете и ще го направят по-успешно.

2. Ще подпомогне едно от основните предизвикателства пред родителите, а именно възпитанието на децата им.

НСК Олимп празнува своя 10 годишен юбилей

На 22 август 2020 година НСК Олимп отпразнува своя 10-годишен юбилей под надслов " 10 ГОДИНИ С ЛЮБОВ КЪМ СПОРТА" Събитието се състоя на новопостроения комплекс Възраждане, който предостави на децата много настроение и забавления.

прочети повече

Най-важната част от една организация е нейният Екип от съмишленици,а треньорският ни състав е голяма част от него. Със своята всеотдайност, всеки един от треньорите на НСК Олимп е пример за съмишленик, който възприема целите на клуба, като свои! Треньорският ни състав е квалифициран, млад, амбициозен и мотивиран за работа. Той е много внимателно подбран, а критериите за него стават все по-високи. Членувайки в НСК Олимп, вашето дете получава предимството и възможността да работи с треньор, който има за задача, освен да ви научи да плувате, да изгради умения, знания и навици във вашето дете, които ще му помогнат да се адаптира и напредва, както в басейна, така и във всяко следващо начинание! И не само това. Треньорският състав на НСК Олимп е пример за своите възпитаници, защото на думи е лесно, но делата ще ги мотивират силно и постоянно.

Треньорски състав - Белмекен 2018г.

Със своята всеотдайност, всеки един от треньорите на НСК Олимп е пример за съмишленик, който възприема целите на клуба, като свои! Треньорският ни състав е квалифициран, млад, амбициозен и мотивиран за работа.

прочети повече

Има много ситуации, които ни поднася живота. Важното е да съумеем да ги използваме така, че да извлечем от тях поуки, които ще ни направят по-добри и по-силни. Важно е с примера си да покажем на децата как да вземем правилните решения в простите житейски събития, които допринасят за формирането и израстването на личността на спортиста. А след това да им дадем правото на избор, уверени, че те ще бъдат мъдри в избора си, че няма да се откажат пред трудностите, защото е по-лесно и уверени в себе си ще продължават да надграждат това, което са постигнали.

Kои са ежедневните уроци, на които учим децата?

Има много ситуации, които ни поднася живота. Важното е да съумеем да ги използваме така, че да извлечем от тях поуки, които ще ни направят по-добри и по-силни. Важно е с примера си да покажем на децата..

прочети повече

Защитаваме ли нашата Мисия: Да придаваме допълнителна стойност на децата и какво научихме от Спортния лагер - Училище за израстване в град Сандански организиран от “НСК Олимп”?

Ние защитаваме своята мисия да правим децата успешни

Защитаваме ли нашата Мисия: Да придаваме допълнителна стойност на децата и какво научихме от Спортния лагер - Училище за израстване в град Сандански организиран от “НСК Олимп”?

прочети повече

"За мен беше удоволствие да гостувам в предаването "Кой Говори" с Нина Александрова. Още по-голямо удоволствие е да попадна в класацията 40 до 40. Благодаря на Йоана Колева за доверието и безрезервната подкрепа! Вярвам, че предизвикателството да превърна НСК Олимп в организация с определена култура, ценностна система, място, където се създават добродетели необходими за цял живот, а именно : Уважение, Трудолюбие, Толерантност , Коректност , Работа в екип , Търпение - добродетели, които играят изключителна роля върху възпитанието и бъдещето на децатa са основната причина да попадна в тази номинация!"

Емил Милков

Емил Милков от 40 до 40

"Вярвам, че предизвикателството да превърна НСК Олимп в организация с определена култура, ценностна система, място, където се създават добродетели необходими за цял живот са основната причина да попадна в тази номинация"

прочети повече

Тук намирате най-добрите и най-походящите условия за обучение на деца от 4 до 6 годишна възраст. Обстановката е приятна, басейнът е топъл и уютен. Подходът на квалифицираните ни треньори е индивидуален, а основният метод на обучение е игровия. Това са всички предпоствки за леко и забавно привикване на детето към водната среда.

Парк Хотел Витоша

Тук намирате най-добрите и най-походящите условия за обучение на деца от 4 до 6 годишна възраст. Обстановката е приятна, басейнът е топъл и уютен. Подходът на квалифицираните ни треньори е индивидуален, а основният метод на обучение е игровия.

прочети повече

"На българите им е заложено генетично да успяват"

На 18.04.2019г. се събрахме с децата в по-различна обстановка. Поводът за нашата среща беше успехът. Голяма част от нашите деца вече са се докосвали до спортните постижения, повечето са печелили медали по време на състезания, някои са били отличавани с купи за най-добри състезатели в техните възрастови групи, а трети са и Държавни Шампиони. Но целите, които сме си поставили са свързани с покоряването на Европа и Света. За това ние, от НСК Олимп решихме да срещнем нашите възпитаници с един истински Европейски и Световен шампион, с медалистката от Олимпийските игри в Рио - Ренета Камберова.

За успеха с Ренета Камберова

Целите на НСК Олимп са високи. Затова срещнахме нашите възпитаници с един истински Европейски и Световен шампион-Олимпийската медалистка от Рио- Ренета Камберова

прочети повече

Ние в НСК Олимп изповядваме ценности, които спомагат да развиваме не само физическо, а и духовно личностно израстване. Стремим се да побеждаваме във всичко, което правим. Ангажирани сме с това нашият екип и членове да израстват личностно и професионално. Не правим компромиси. Знаем, че заедно можем повече и затова работим в екип. Отговорни сме и открити, не чакаме някой друг да свърши работата ни. Мислим открито и конструктивно. За да напрвим големи шампиона в спорта, знаем, че първо трябва да направим шампиони в живота. Не се оправдаваме и възпитаваме децата в трудолюбие, самостоятелност, постоянство . Насърчаваме любовта към спорта, здравословния начин на живот за изграждането на постоянен стереотип с цел здраве и благополучие. Стремим се към реализиране на поставените цели и заложените ценности. И всичко това С ОТНОШЕНИЕ.

All in attitude!

All in Attitude new

Ние в НСК Олимп изповядваме ценности, които спомагат да развиваме не само физическо, а и духовно личностно израстване. Стремим се да побеждаваме във всичко, което правим. Знаем, че заедно можем повече и затова работим в екип.

прочети повече

Успехът е продукт на ежедневни усилия

Успехът е продукт на ежедневни усилия, защото медалите се печелят не на състезание, а по време на тренировки. От тях зависи резултата на финала. Ако сме се постарали - ще си проличи, ако не сме се старали - също ще си проличи.

Затова част от децата на НСК Олимп предпочетоха Спортния лагер на Белмекен през лятото пред Зеленото училище. Тук ковем медалите, тук се учим на най-ценните практики от живота и каво е нужно да правим за да бъдем успешни.

Летен спортен лагер Белмекен 2018г.

Успехът е продукт на ежедневни усилия, защото медалите се печелят не на състезание, а по време на тренировки. От тях зависи резултата на финала. Ако сме се постарали - ще си проличи, ако не сме се старали - също ще си проличи.

прочети повече

Когато говорим за истинско обучение по плуване, се счита, че то може да започне след около 6 годишна възраст. Тогава нервната система и нейните сложни функции са се формирали. Децата започват съзнателно да разбират какво точно се изисква от тях и да се стремят да го изпълняват правилно. На 5 годишна възраст децата имитират и не си задават въпроса защо е нужно да извършват определено действие. Каква е разликата в обучението, ако запишете детето си на плуване преди 6 годишната му възраст и след навършването и? Отговорите и професионалните съвети от Любомир Симеонов и Ники Моллов - дипломирани треньори по плуване в НСК Олимп.

Кога е най подходящо да запишем детето си на плуване?

Каква е разликата в обучението, ако запишете детето си на плуване преди 6 годишната му възраст и след навършването и? Отговорите и професионалните съвети от Любомир Симеонов и Ники Моллов - дипломирани треньори по плуване в НСК Олимп.

прочети повече

На общо събрание на треньорския състав на НСК Олимп, още през есента на 2018г., взехме решение да реализираме нашата най-нова идея и сега ви я представят Емил Ангелов и Николай Моллов. След проучване достигнахме до извода, че 50% от отказалите се деца от спорта, правят този избор поради липса на мотивация. Нашата нова идея е пряко свързана със създаването на мотивация най-вече за децата. Тя е взаимствана от бойните спортове. Решихме да въведем 5 нива на развитие в клуба ни, които ще оценим съответно с 5 различни цвята гривни и сертификат за положени усилия. Основните цели, които искаме да постигнем са :

1. На първо място създаване на стимул за децата – без значение в какво направление се развиват: високо спортно майсторство или спорт за здраве, децата ни винаги ще се стремят да повишат плувните си умения за да преминат в по-горно ниво, по този начин ще ги направим по-постоянни и по-трудолюбиви.

2. На второ място децата ще разберат, че чрез полагане на целенасочени усилия могат да израстват, както в басейна, така и във всяко свое следващо начинание. Това ще е един добър пример за тях, че именно чрез постоянство могат да постигнат целите си, а защо не и големи си мечти.

3. На трето място мотивация за треньорите – всеки треньор ще иска неговите деца да напредват и да се усъвършенстват. Като цяло вярваме, че идеята ни ще подобри качеството на работа в “Национален спортен клуб Олимп”.

За целта всеки участник ще полага изпит пред комисия от 3 души. Изпита ще се провежда 2 пъти годишно: През месец Март и месец Ноември всеки кандидат за гривна може да се явява само на 2 нива наведнъж. Изключение ще направим първият път, когато може да се явите за 3 нива наведнъж. Всъщност тези гривни символизират приноса на треньорския състав, приноса, който НСК Олимп придава на децата. Колкото повече горни нива сме достигнали с тях, толкова повече сме допринесли върху тяхното изграждане и развитие не само като спортисти, а и като личности в живота. Чрез тези гривни ще успеем да проследим стойността, която придава клуба ни върху всяко следващо поколение. Именно това ще ни донесе много удовлетворение и мотивация, а това е много важно за да сме ентусиазирани и горди с работата си!

5 нива на плуване в нашия клуб

След проучване достигнахме до извода, че 50% от отказалите се деца от спорта, правят този избор поради липса на мотивация. Нашата нова идея е пряко свързана със създаването на мотивация най-вече за децата. Тя беше взаимствана от бойните спортове, а основните цели, които искаме да постигнем..

прочети повече
1 2