All in Attitude!

Видеа

Всички деца се раждат победители! Защо? Защото тяхната нагласа, начин на мислене и намерения са изпълнени със стремеж да постигнат, каквото си наумят.

Децата са любопитни, смели и целеустремени. Не се страхуват да опитват отново и отново, докато не постигнат целта си. Да, често падат, плачат, но най-важното е, че се изправят и пак продължават. А после успяват.

Ако смените думата “деца” в първото изречение и я замените с “шампионите”, написаното от нас няма да изгуби значението си. Всички изброени качества отличават едновременно и децата, и шампионите от останалите. Затова във видеото ви срещаме с едно дете и една шампионка - за да ви напомним, че зад всяка постигната цел има планина от предизвикателства, която се изкачва постепенно с много постоянство, трудолюбие и вяра, както правят малчуганите и успелите. Нека ги оставим да паднат и бъдем до тях, само за да им помогнем да се изправят още по-силни и уверени. Само опитвайки от цялата палитра на живота родените победители могат да се превърнат в истински шампиони. Нека да следваме техния пример, нека бъдем смели, любопитни и постоянни в опитите си да постигаме онова, което искаме най-силно!

Едно дете и една олимпийска шампионка се борят за мечтите си

Всички деца се раждат победители! Защо? Защото тяхната нагласа, начин на мислене и намерения са […]

прочети повече

С огромно удоволствие ви представяме екипировката ни за новия сезон! Вдъхновена от успехите ни до момента и с поглед към бъдещите още по-високо цели, сме пределно мотивирани да не спираме да се развиваме, да надграждаме и да побеждаваме.

Благодарим на SportDepot и Speedo, които за поредна година ни предоставят най-добрата екипировка за плуване, с която нашите състезатели се чувстват уверени и готови за шампионските позиции.

Новата състезателна плувна екипировка Speedo на клуба

С огромно удоволствие ви представяме екипировката ни за новия сезон! Вдъхновена от успехите ни до […]

прочети повече

С много ентусиазъм, вълнение, старание и мотивация премина превърналото се във вече традиционно събитие за определяне на нивото на плуване на нашите деца.

В събитието се включиха повече от 200 малки плувци на НСК "Олимп", които заслужиха различен цвят гривна, според представянето си и напредъка, който са постигнали през изминалата година. Идеята взаимствахме от коланите в каратето, а целта е всяко дете да има стимул да тренира усилено и цел, към която да се стреми. Без значение дали ще се развиват в направление "високо спортно майсторство" или "спорт за здраве", по този начин учим децата на важни навици, които ще са им необходими в бъдеще.

Специални наши гости, вдъхновили всички присъстващи, бяха олимпийските шампионки Ивет Горанова и Лаура Траатс, както и една от най-добрите ни плувкини - Габриела Георгиева.

Благодарим на всички присъстващи, включително треньори и развълнувани родители, за отдадеността и положения труд през цялата година.

Състезание за определяне нивото на плуване на децата в нашия клуб - 2023 г , Басейн Възраждане

С много ентусиазъм, вълнение, старание и мотивация премина превърналото се във вече традиционно събитие за […]

прочети повече

Тренираме здраво, но знаем и как да разтоварваме! Вярваме, че за да задържим децата възможно най-дълго в спорта, те трябва да растат и да се развиват с любов към него. А любовта се постига с баланс между усърдни тренировки, забавление и качествена почивка. Затова по време на всеки наш лагер организираме дискотека, на която пеем, танцуваме и щуреем заедно. Детските усмивки и щастие са най-важни за нас!

Спортен лагер Белмекен - танци и забавления

Тренираме здраво, но знаем и как да разтоварваме! Вярваме, че за да задържим децата възможно […]

прочети повече

Страхотна забава падна, докато боядисвахме великденските яйца. Вълнуваме се, че ще прекараме най-големия християнски празник заедно и спазваме всички любими семейни традиции. Нямаме търпение да посрещнем Възкресение Христово с децата на “Олимп”, а и да видим кой ще е биячът тази година.

Боядисахме яйцата за Великден

Страхотна забава падна, докато боядисвахме великденските яйца. Вълнуваме се, че ще прекараме най-големия християнски празник […]

прочети повече

Лагерът ни на Белмекен преминава с усмивки, много старание, трудолюбие и отдаденост. Събрахме 72 деца, които ежедневно демонстрират и затвърждават тези качества в името на мечтите си. С тях са петима треньори – отдадени и амбициозни, готови да развиват всяко едно дете, независимо от възраст или талант. Знаем, че не всеки ще стане голям плувец, но вярваме, че дължим на децата ни да ги превърнем в големи личности. Малки крачки към спортните и житейските успехи правим ежедневно, а когато сме по цял ден заедно е още по-приятно и забавно!

Тренировъчния ден на спортния ни лагер в Белмекен 2023 г.

Лагерът ни на Белмекен преминава с усмивки, много старание, трудолюбие и отдаденост. Събрахме 72 деца, […]

прочети повече

Продължаваме да ви запознаваме с разнообразието на тренировъчния процес, който прилагаме в "Олимп".

От ранна възраст нашите талантливи деца се подготвят не само в басейна, но и в залата за физическа подготовка, където тренират мускулите за сила, координация, гъвкавост.

Многократно сме казвали и категорично продължаваме да вярваме, че само с цялостен подход и ясна методика за развитие можем да постигнем набелязанте цели. Резултатите ни до момента потвърждават, че сме на прав път!

Благодарим на нашия кондиционен треньор - Серафим Лазов, за грижите, които полага състезатели ни да са перфектна форма!

В залата за физическа подготовка с кондиционния треньор на клуба

Продължаваме да ви запознаваме с разнообразието на тренировъчния процес, който прилагаме в "Олимп". От ранна […]

прочети повече

Днес отбелязваме 145 години от Освобождението на родината ни. Нека не само на този специален ден, но по-често мислим за подвига на героите ни, благодарение на които продължаваме да съществуваме, да се развиваме и да постигаме. Нека се опитаме да следваме завета им и със същите обич и плам да даваме своя принос за една по-добра България.

Стихотворението е в изпълнение на 9-годишната Анна Козовска, която освен че има талант да рецитира, е и многократна медалистка от международни турнири и носител на купи за най-добър състезател в нейната възрастова група. С деца като нея бъдещето на родината ни е светло!

Честит национален празник на България !

Днес отбелязваме 145 години от Освобождението на родината ни. Нека не само на този специален […]

прочети повече

Определяме годината като успешна!
Разбихме още един рекорд!
Спечелихме стотици медали - 378

Интеграцията на науката в областта на спорта и комплексният подход в подготовката на състезателите ни дават увереността, че даваме най-доброто за нашите деца и ни карат да се чувстваме по-уверени, че ще постигнем целите си и ще сбъднем техните мечти!

2022 година - нашата равносметка

Определяме годината като успешна.
Разбихме още един рекорд.
Спечелихме стотици медали - 378

прочети повече

Изпратихме 2022г. с коледния ни турнир, който предизвика толкова много усмивки във всички нас! 130 деца демонстрираха наученото през изминалата година, надпреварваха се в стиловете кроул и гръб, подкрепяха се един друг, забавляваха се и разбира се, получиха медали и награди, осигурени от нашия партньор Speedo.

Турнирът има за цел да популяризира плувния спорт сред децата, да допринесе за развитието му и да даде възможност на подрстващите за изява и демонстрация на натрупаните умения в стиловете кроул и гръб!

Коледен турнир по плуване 2022 г.

Изпратихме 2022г. с традиционното ни коледно състезание като едно голямо семейство.

прочети повече

Кондиционните тренировки - важна част от подготовката на съвременния състезател по плуване

Рекордът на Алекс Стойнов нямаше да е факт без труда, който полага в залата със своя треньор по физическа подготовка

прочети повече

Какво е “ Polar ” и защо е толкова важен за спортистите ?

В “Олимп” държим да работим по най-съвременните методи на подготовка, признати в цял свят.

прочети повече

Науката е неизменна част от спорта

От детска възраст държим нашите състезатели да минават през съвременни медицински изследвания.

прочети повече

Алекс Стойнов е част от отбора на Sport Depot

Компанията ще бъде сигурна опора за младия ни състезател в моментите, в които покорява върхове или свежда глава - и двете емоции така неизбежни за професионалния спорт.

прочети повече

„За мен лично е голяма чест да изляза извън България и да представя моята държава на високо ниво. Разбира се, че има напрежение и трябва да е така, но се опитвам и да го изолирам, за да не се пренавия и да не успея да дам най-доброто от себе си.”, казва Алекс, който успя да се пребори за място на големия спортен форум в Словакия.

Алекс вярва и мечтае смело, а в него вярва и личният му треньор - Петър Иванов, с когото работят ежедневно и устремено по пътя на истинските шампиони.

Алекс Стойнов и Петър Иванов на Европейския младежкия олимпийски фестивал

„За мен лично е голяма чест да изляза извън България и да представя моята държава […]

прочети повече

Най-големите успехи не се случват на световната сцена. Те първо се случват в нашето сърце и нашата глава.

Такава е целта на менталното ни упражнение днес. Да определим нашата цел, да я изживеем, да я почувстваме и усетим, и да се подготвим за нея. Отговаряйки си на въпроса " Защо си поставяме определена цел и защо искаме да я постигнем?", имаме ясен отговор и как да го направим.

Изключително поучително, ентусиазиращо и мотивиращо видео, благодарение на целеустременост и преживяване на тази целеустременост чрез нашите сетива!

Подготвяме се ментално за предстоящите турнири, така както най-големите спортисти в света

Ако се научите да управлявате ума си, ако използвате принципите и ценностите, за които говорим, промените ще настъпят в живота ви.

прочети повече

ДИСКУСИЯ ЗА ЛЮБОВТА КЪМ РОДИНАТА И ХРИСТИЯНСКИТЕ ДОБРОДТЕЛИ - част 2

Специални гости от фондация „Нашият дом е България“ поговориха с децата за родината и вярата.

прочети повече

Великите български спортистки Таня Богомилова и Ивет Горанова бяха част от събитието на НСК Олимп за определяне нивото на развитие в плуването на всяко едно дете. Плувците имаха възможност да покажат не само как са се развивали през изминалата година, но и да се докоснат до истински шампиони от най-висока класа.

Таня Богомилова и Ивет Горанова поздравиха всяко дете

Великите български спортистки Таня Богомилова и Ивет Горанова бяха част от събитието на НСК Олимп за определяне нивото на развитие в плуването на всяко едно дете.

прочети повече

Близо 200 деца от НСК Олимп преминаха иновативен тест за определяне нивото им на развитие в плуването. Идеята за теста е взаимствана от бойните спортове, а децата успяха да се докоснат до великите български спортистки Таня Богомилова и Ивет Горанова, които бяха част от събитието и наградиха, и поздравиха всяко дете за усилията му да се развива и надгражда постигнатото през поредната изминала година.

Тест за ниво на децата от НСК Олимп пред Таня Богомилова и Ивет Горанова

Всяко дете беше поздравено и наградено за усилията му от великите български спортиски Таня Богомилова и Ивет Горанова

прочети повече

В НСК Олимп вярваме, че най-важното по пътя към върха е да изграждаме ценности и добродетели, които ни правят преди всичко личности. Но дали умеем да изслушваме, да разбираме хората около нас, да служим на различни каузи в обществото - това според нас са качества на най-големите шампиони. Затова за 5-та поредна година децата на НСК Олимп се включват в маратона с кауза Run2gether Bulgaria, където те искренно желаят да се включат, за да подкрепят хора в неравностойно положение, в усилията им да не се предават и да преодоляват разстояния, хванати ръце за ръце в най-прекия смисъл.

Да правим добро, за да бъдем хора преди всичко

Дали умеем да изслушваме, да разбираме хората около нас, да служим на различни каузи в обществото - това според нас са качества на най-големите шампиони.

прочети повече

За да защитаваме националните си интереси и да се грижим за Родината си е необходимо да я обичаме, да познаваме историят ѝ, и да се гордеем с нея!
Точно за това Фондация “България е нашият дом” с участието на Пламен Мирянов и "НСК Олимп", организираха урок по родолюбие на децата, които един ден ще вземат решения и ще определят бъдещото развитие на България.
Целта на вечерта беше да издигаме българския дух, да обсъждаме и говорим за българските герои и националните ни богатства.

Урок по родолюбие

Да обичаме Родината си, да познаваме историята ѝ, да се гордеем с нея и как да защитаваме националните си интереси научиха децата от клуба на днешната важна беседа.

прочети повече

Представяме ви най-новата реализирана идея, пряко свързана с мисията на НСК Олимп за постигане на високопоставените ни цели. В спорта за постигането им е нужно личността да се развива не само физически, а комплексно - в четирите области на живота: Физическо развитие, Умствено, Духовно и Социално-емоционално. Физическото развитие включва правилно провеждани тренировки, правилно хранене, възстановяване и адекватна почивка. Развитието на умствените умения включва четене на книги, визуализции, развиване на таланти. Духовно израстване постигаме чрез изграждане на добродетели, екипна работа, трудолюбие, уважение. И докато развитието в тези три направления се свежда до усъвършенстване на самата личност, социално-емоционалното развитие е изграждане на добри междуличностни отношения, като разбирателство, емпатия, взаимопомощ, стздаване на приятелства. Дневникът на НСК Олимп ще подпомогне личностното израстване на децата в клуба, той ще помогне на ума да съсредоточи силите си в смислените цели, които индивида си е поставил. Всяко дете над 9-годишна възраст получи такъв като подарък за 10-годишния ни юбилей. Чрез него го ние коригираме грешките си, като се учим от тях, променяме навиците си , за да се усъвършенстваме. Всекидневните задачи обвързваме с нашите цели и така придаваме повече смисъл на ежедневието си.

Представяне на Дневника за личностно израстване

Всяко дете над 9-годишна възраст получи Дневник на НСК Олимп като подарък за 10-годишния ни юбилей. Чрез него ние коригираме грешките си, като се учим от тях..

прочети повече

Стартове, обръщания, финали или малките детайли, които правят големите неща. Видеото на НСК Олимп демонстрира уменията , които всеки плувец трябва да притежава на стартовото блокче, на стената на басейна и на финала, за да бъде той завършен и успешен. Упражнения, за да се научим правилно да изпълняваме тези изключително важни елементи от процеса на подготовка за минимизиране на секундите. Това са малките на вид неща, които преобръщат понякога развоя на събитията и ни правят шампиони.

Работа за стартове и обръщания

Стартове, обръщания, финали или малките детайли, които правят големите неща. Видеото на НСК Олимп демонстрира уменията , които всеки плувец трябва да притежава на стартовото блокче и на стената на басейна.

прочети повече

Винаги даваме най-доброто от себе си

Екипът на Сдружение“ Национален спортен клуб Олимп” винаги се е ръководел от своята мисия, да дава най-доброто от себе си, придавайки допълнителна стойност на децата, възрастните и организациите, за да увеличават и развиват способностите си, за да могат да постигнат важните цели, които са си поставили, живеейки един по-добър живот. Това смятаме да направим и сега! По време на ограниченията, kлубът временно преразпределя дейността си, от изцяло практически ориентирана към направленията спорт за здраве, детско-юношески спорт и спорт за високи постижения, към административна, вдъхновяваща, социална и доброволческа. В този период ще концентрираме усилията си върху нещата, които можем да контролираме, ще използваме момента да усъвършенстваме програмата ни за начално обучение, програмата ни за социална отговорност, да доизградим стратегията ни за развитие, да се усъвършенстваме като педагози, като треньори и не на последно място ще концентрираме усилията си върху личностното израстване и придаване на стойност на нашите деца.

Личният треньор - пример за своите възпитаници

За да съхраним плуването в съзнанието на всички свои членове, ще направим всичко необходимо трениращите да са ангажирани и свързани със спортния начин на живот и хората, които могат да ги вдъхновят, хората които са пример в спорта – техните лични треньори. Все пак спортът като начин на живот, не е обвързан само с мястото, на което го практикуваме. Това ще бъде едно ново предизвикателство за всички ни, в което се надяваме и на вашата подкрепа. След обсъждания на различни идеи между треньорския състав и след проявено желание и предложения от страна на родителите, взехме решение да инициираме 4 услуги:

Услуга 1: Провеждане на Онлайн обучение с треньор от “НСК Олимп” по предварително уговорен график: В обучението ще използваме месинджър (messenger) приложение (може и на родител). *Продължителността на заниманията ще бъде около 60 мин. (20-30 мин. теория и 30-40 мин. физическа подготовка под контрола на треньор).*Структура на урока: Първа част – теория (поучителна притча + развита тема на разговор), втора част – физически упражнения под контрола на треньор от “НСК Олимп”(всяка тренировка ще бъде с различна насоченост).

Теми на теоретична част:

- трудностите, които ни предоставя живота за да ни провери колко силно желаем дадено нещо - характеристики на шампионите - правила за успех - навици на успешните личности- тренировка за психиката- визуализацията - ключът към израстването- целите като средство за постигане на мечтите- оправданията- пречките и трудности- ежедневните усилия - как най-често хората губят силите си - и други

Цели на заниманията:

- поддържане на връзка с личния треньор- личностно израстване- съхраняване на психиката - поддържане на спортния дух и физическата форма - поддържане на силна имунна система- контрол над храненето- проактивен начин на живот- поддържане на духа и тялото здрави, за да излезем най-подготвени и да дадем предвидими резултати, въпреки непредвидената ситуация.*За да се възползвате от Услуга 1 е необходимо да се обадите до неделя на личния си треньор за да ви запише.

Услуга 2: Подготвени видео материали за физическа подготовка, специално съобразени с възможностите на децата и възрастните ни членове. *Теми с видео материали: Кондиционна тренировка. Тренировка за ядро. Тренировка за сила. Възстановителна стречинг тренировка. Кифут тренировка.Тренировките са достъпни за деца и възрастни, като ниво 1: 6-8г.,ниво 2: 9-10г., ниво 3: 11г. и по-големи.

Услуга 3: Изготвяне и обсъждане на едноседмичен план за поддържане на физическата форма на състезателите ни, въпреки обстоятелствата. Услуга 4: Доброволчески каузи, извършвани от треньорския състав на „НСК Олимп“.- доставка на храна пред входовете и домовете на възрастните хора- включване в доброволчески кампании към общината- включване в дезинфекцията на болниците - подарък, брандирана маска- и други. С цел по-голяма ефективност, обучението и видео материалите ще са предварително структурирани, така че да задоволят нуждите на деца и възрастни. Тяхното съдържание ще ни даде възможност да продължим по пътя, който ще ни отведе до целите, които сме си поставили. *Уроците и видео материалите ще бъдат отворени и за желаещи деца, които не са членове на Сдружението ни.

КОНЦЕПЦИЯ ЗА АДАПТАЦИЯ И РАЗВИВАНЕ НА ДЕЙНОСТТА, НА КЛУБА, ЧРЕЗ АЛТЕРНАТИВЕН ТРЕНИРОВЪЧЕН ПРОЦЕС

По време на ограниченията, kлубът временно преразпределя дейността си, практически ориентирана към спорт за здраве и спорт за високи постижения, към административна,
вдъхновяваща, социална и доброволческа.

прочети повече
1 2