All in Attitude!

Видеа

Те са нечия баба и майка. Дами със забързано минало и бавно настояще. Времето им отдавна не лети, а детството им е избледнял, но мил спомен. Всеки допир с младостта ги презарежда, връща силите им, усмивките, жизнеността. Именно тези емоции решихме да подарим на бабите от Дом за възрастни хора "Лилия".

Нашите млади плувци посетиха възрастните дами по случай 8-ми март, като ги уважиха с цвете, ръчно изработени картички, мартенички и плодове. Най-ценният подарък обаче остават отношението, вниманието и прекараното в игри, закачки и приятни разговори време. Разнообразният ден изпълни бабите, които вече имат едно внуче повече, с енергия и ентусиазъм, а нашите деца от своя страна научиха важни житейски уроци и успяха да се докоснат до мъдростта на възрастните хора.

В „Олимп“ винаги сме се опитвали да възпитаваме у децата ни добродетели и човещина. Една от тях е уважението към възрастните хора и разбира се, към всички дами. Днес можем да кажем, че се гордеем с нашите възпитаници и всички ценности, които са научили и вече прилагат в живота.

Честит празник на всички мили дами, които ежедневно с примера си ни учат на добрина, грижа и сила!

На 8 - ми март с цветя и усмивки посетихме възрастните жени в дом Лилия - град София

Те са нечия баба и майка. Дами със забързано минало и бавно настояще. Времето им […]

прочети повече

Днес Емил Ангелов Милков коментира трудна, но важна тема, а именно - кои са най-честите грешки, които родителите допускат в процеса на развитие на своето дете. В дългогодишния си опит като треньор Емил се запознава добре с потенциалните рискове от прекалената загриженост или свръхамбиция на родителите. А сега, воден от собствената си загриженост към децата, споделя своите впечатления.

 1. Най-голямата грешка на родителите в днешно време е, че се опитват да предпазят децата си от провали и от трудности, а това са именно нещата, които ги изграждат като големи личности.
 2. Не давайте всичко наготово! Когато им давате нещо, каквото и да е то наготово, им отнемате удовлетворението и увереността, че те могат да го постигнат и да се спрвят сами.
 3. Как възприемате конкуренцията - в клуба, в различните клубове или между две деца на еднаква възраст? Трябва да я приемаме, защото тя е най-краткия път към успеха. Единствения , с когото трябва да се сравняваме и конкурираме, това е нашето вчерашно Аз.
 4. Постигане на емоционално задоволство само чрез успехите на децата. Някои родители изпитват емоционално задоволство, само чрез успехите на децата си! Тези родители са готови на всичко, за да спечели детето им. Така несъзнателно натоварват детето и треньора.
 5. Промяна и главозамайване от успехите на детето.  Обикновено това води до грешни решения и изводи! Никога не трябва да забравяме от къде сме тръгнали и с кого сме постигнали успехите си!
 6. Успешните родители в тяхната сфера на работа придобиват самочувствие и понякога то ги подлъгва, че разбират от всичко. Доверете се на треньора ви!
 7. Доверявате се на ''добронамерени'' треньори от други клубове, които идват при вашето дете или при вас с идеята да го "откраднат", защото е готов състезател.
 8. Намеса на родителите в тренировъчния процес. Това обърква децата. Не бъркайте професията си!
 9. Ревност от другите деца.
 10. Родители, които гледат през погледа само на своето дете, не подкрепят и не мислят за останалите.
 11. Подценяване на житейските уроци, които детето ви ще научи, благодарение на спорта.
 12. Родители, които търсят грешките само в детето си и ако нещо не е наред, прехвърлят цялата отговорност върху тях.
 13. Трябва да избетете най-добрия треньор и спортен клуб за вашето дете.
 14. Твърде много родители се стремят към медалите и забравят важните уроци, които научаваме по пътя си.
 15. Влагане на прекалено много емоции от най-ранна детска възраст.

Кои са грешките, които родителите допускат в процеса на развитие на своето спортуващо дете ?

Днес Емил Ангелов Милков коментира трудна, но важна тема, а именно - кои са най-честите […]

прочети повече

В края на годината е време за равносметка. А нашата е кратка - успехи, рекорди и много, много щастливи деца, удовлетворени треньори и сплотени родители. 2023 г. беше най-успешната в историята на НСК "Олимп", успяхме да надминем постиженията от миналата година, да надградим във всяко отношение и да си позволим да мечтаем още по-силно и смело! Коледният ни турнир добре обобщава емоциите, които преживяваме ежедневно с нашите деца.

Коледен турнир и равносметка за постигнатото през 2023 година

В края на годината е време за равносметка. А нашата е кратка - успехи, рекорди […]

прочети повече

В новия епизод на поредицата образователни видеа отговаряме на въпроса "Какво трябва да знаем при избора на треньор по плуване?" Един от най-успешните и квалифицирани треньори на НСК "Олимп" - Любомир Симеонов, очертава основните и най-важни характеристики, които да проучим преди да се спрем на наставник за нашето дете.

На първо място трябва да изберм треньор съдейки по неговите дела и резултати, а не по неговите думи.

На второ място трябва да проверим неговата квалификация, защото в днешно време 50% от треньорите по плуване не са квалифицирани.

На трето място вижте начина му на работа по време на часа.

На четвърто място трябва да обърнете внимание на визията на вашия треньор, вижте какъв е похода му и как се изразява. Вижте какъв пример дава на вашите деца.

На пето място трябва да се уверите дали треньорът принадлежи на някакава лицензирана спортна организация.

Две минути, които си струва да изгледаме.

Какво трябва да знаем при избора на треньор по плуване?

В новия епизод на поредицата образователни видеа отговаряме на въпроса "Какво трябва да знаем при […]

прочети повече
Образованието и спортът вървят ръка за ръка и за да не остават посланията ни просто на думи, от днес стартира нашата поредица образователни видеа. В нея обръщаме внимание на различни аспекти в плуването и спорта като цяло. Въпросът, на който даваме отговор в първото видео е “Какво дава плуването на децата?”. Плуването не е просто научаване на определени стилове, то представлява цялостен процес на изграждане в децата на знания, умения, навици, които им помагат да се адаптират и напредват, както в басейна, така и във всяко следващо начинание извън него. Нашият треньор Николай Моллов ни запознава в детайл.

Какво дава плуването на децата?

Плуването е цялостен процес на изграждане в децата на знания, умения, навици, които им помагат да се адаптират и напредват, както в басейна, така и във следващото начинание...

прочети повече

Точно седмица, след като в Бургас Симона Иванова подобри два национални рекорда и изравни трети, си припомняме за емоциите, през които нашата шампионка и всички ние преминахме. Постиженията ѝ са във възрастова група девойки младша на 100 /58.06/ и 200 метра кроул /2.04.58/. Към тях тя добави 4 златни медала от 4 възможни старта. Тези успехи са плод на отдадеността на Симона, на експертизата на нейните треньори и на подкрепата на родителите ѝ.Всички тях ще видите във видеото, както и заслужената усмивка на удовлетворение на нашето момиче.

СИМОНА ИВАНОВА С ДВА НОВИ НАЦИОНАЛНИ РЕКОРДА на държавното първенство В БУРГАС - 2023 г.

Точно седмица, след като в Бургас Симона Иванова подобри два национални рекорда и изравни трети, […]

прочети повече

Всички деца се раждат победители! Защо? Защото тяхната нагласа, начин на мислене и намерения са изпълнени със стремеж да постигнат, каквото си наумят.

Децата са любопитни, смели и целеустремени. Не се страхуват да опитват отново и отново, докато не постигнат целта си. Да, често падат, плачат, но най-важното е, че се изправят и пак продължават. А после успяват.

Ако смените думата “деца” в първото изречение и я замените с “шампионите”, написаното от нас няма да изгуби значението си. Всички изброени качества отличават едновременно и децата, и шампионите от останалите. Затова във видеото ви срещаме с едно дете и една шампионка - за да ви напомним, че зад всяка постигната цел има планина от предизвикателства, която се изкачва постепенно с много постоянство, трудолюбие и вяра, както правят малчуганите и успелите. Нека ги оставим да паднат и бъдем до тях, само за да им помогнем да се изправят още по-силни и уверени. Само опитвайки от цялата палитра на живота родените победители могат да се превърнат в истински шампиони. Нека да следваме техния пример, нека бъдем смели, любопитни и постоянни в опитите си да постигаме онова, което искаме най-силно!

Едно дете и една олимпийска шампионка се борят за мечтите си

Всички деца се раждат победители! Защо? Защото тяхната нагласа, начин на мислене и намерения са […]

прочети повече

С огромно удоволствие ви представяме екипировката ни за новия сезон! Вдъхновени от успехите ни до момента и с поглед към бъдещите още по-високо цели, сме пределно мотивирани да не спираме да се развиваме, да надграждаме и да побеждаваме.

Благодарим на SportDepot и Speedo, които за поредна година ни предоставят най-добрата екипировка за плуване, с която нашите състезатели се чувстват уверени и готови за шампионските позиции.

Новата състезателна плувна екипировка Speedo на клуба

С огромно удоволствие ви представяме екипировката ни за новия сезон! Вдъхновени от успехите ни до […]

прочети повече

С много ентусиазъм, вълнение, старание и мотивация премина превърналото се във вече традиционно събитие за определяне на нивото на плуване на нашите деца.

В събитието се включиха повече от 200 малки плувци на НСК "Олимп", които заслужиха различен цвят гривна, според представянето си и напредъка, който са постигнали през изминалата година. Идеята взаимствахме от коланите в каратето, а целта е всяко дете да има стимул да тренира усилено и цел, към която да се стреми. Без значение дали ще се развиват в направление "високо спортно майсторство" или "спорт за здраве", по този начин учим децата на важни навици, които ще са им необходими в бъдеще.

Специални наши гости, вдъхновили всички присъстващи, бяха олимпийските шампионки Ивет Горанова и Лаура Траатс, както и една от най-добрите ни плувкини - Габриела Георгиева.

Благодарим на всички присъстващи, включително треньори и развълнувани родители, за отдадеността и положения труд през цялата година.

Състезание за определяне нивото на плуване на децата в нашия клуб - 2023 г , Басейн Възраждане

С много ентусиазъм, вълнение, старание и мотивация премина превърналото се във вече традиционно събитие за […]

прочети повече

Тренираме здраво, но знаем и как да разтоварваме! Вярваме, че за да задържим децата възможно най-дълго в спорта, те трябва да растат и да се развиват с любов към него. А любовта се постига с баланс между усърдни тренировки, забавление и качествена почивка. Затова по време на всеки наш лагер организираме дискотека, на която пеем, танцуваме и щуреем заедно. Детските усмивки и щастие са най-важни за нас!

Спортен лагер Белмекен - танци и забавления

Тренираме здраво, но знаем и как да разтоварваме! Вярваме, че за да задържим децата възможно […]

прочети повече

Страхотна забава падна, докато боядисвахме великденските яйца. Вълнуваме се, че ще прекараме най-големия християнски празник заедно и спазваме всички любими семейни традиции. Нямаме търпение да посрещнем Възкресение Христово с децата на “Олимп”, а и да видим кой ще е биячът тази година.

Боядисахме яйцата за Великден

Страхотна забава падна, докато боядисвахме великденските яйца. Вълнуваме се, че ще прекараме най-големия християнски празник […]

прочети повече

Лагерът ни на Белмекен преминава с усмивки, много старание, трудолюбие и отдаденост. Събрахме 72 деца, които ежедневно демонстрират и затвърждават тези качества в името на мечтите си. С тях са петима треньори – отдадени и амбициозни, готови да развиват всяко едно дете, независимо от възраст или талант. Знаем, че не всеки ще стане голям плувец, но вярваме, че дължим на децата ни да ги превърнем в големи личности. Малки крачки към спортните и житейските успехи правим ежедневно, а когато сме по цял ден заедно е още по-приятно и забавно!

Тренировъчен ден на спортния ни лагер в Белмекен 2023 г.

Лагерът ни на Белмекен преминава с усмивки, много старание, трудолюбие и отдаденост. Събрахме 72 деца, […]

прочети повече

Продължаваме да ви запознаваме с разнообразието на тренировъчния процес, който прилагаме в "Олимп".

От ранна възраст нашите талантливи деца се подготвят не само в басейна, но и в залата за физическа подготовка, където тренират мускулите за сила, координация, гъвкавост.

Многократно сме казвали и категорично продължаваме да вярваме, че само с цялостен подход и ясна методика за развитие можем да постигнем набелязанте цели. Резултатите ни до момента потвърждават, че сме на прав път!

Благодарим на нашия кондиционен треньор - Серафим Лазов, за грижите, които полага състезатели ни да са перфектна форма!

В залата за физическа подготовка с кондиционния треньор на клуба

Продължаваме да ви запознаваме с разнообразието на тренировъчния процес, който прилагаме в "Олимп". От ранна […]

прочети повече

Днес отбелязваме 145 години от Освобождението на родината ни. Нека не само на този специален ден, но по-често мислим за подвига на героите ни, благодарение на които продължаваме да съществуваме, да се развиваме и да постигаме. Нека се опитаме да следваме завета им и със същите обич и плам да даваме своя принос за една по-добра България.

Стихотворението е в изпълнение на 9-годишната Анна Козовска, която освен че има талант да рецитира, е и многократна медалистка от международни турнири и носител на купи за най-добър състезател в нейната възрастова група. С деца като нея бъдещето на родината ни е светло!

Честит национален празник на България !

Днес отбелязваме 145 години от Освобождението на родината ни. Нека не само на този специален […]

прочети повече

Определяме годината като успешна!
Разбихме още един рекорд!
Спечелихме стотици медали - 378

Интеграцията на науката в областта на спорта и комплексният подход в подготовката на състезателите ни дават увереността, че даваме най-доброто за нашите деца и ни карат да се чувстваме по-уверени, че ще постигнем целите си и ще сбъднем техните мечти!

2022 година - нашата равносметка

Определяме годината като успешна.
Разбихме още един рекорд.
Спечелихме стотици медали - 378

прочети повече

Изпратихме 2022г. с коледния ни турнир, който предизвика толкова много усмивки във всички нас! 130 деца демонстрираха наученото през изминалата година, надпреварваха се в стиловете кроул и гръб, подкрепяха се един друг, забавляваха се и разбира се, получиха медали и награди, осигурени от нашия партньор Speedo.

Турнирът има за цел да популяризира плувния спорт сред децата, да допринесе за развитието му и да даде възможност на подрстващите за изява и демонстрация на натрупаните умения в стиловете кроул и гръб!

Коледен турнир по плуване 2022 г.

Изпратихме 2022г. с традиционното ни коледно състезание като едно голямо семейство.

прочети повече

Кондиционните тренировки - важна част от подготовката на съвременния състезател по плуване

Рекордът на Алекс Стойнов нямаше да е факт без труда, който полага в залата със своя треньор по физическа подготовка

прочети повече

Какво е Polar и защо е толкова важен за спортистите ?

В “Олимп” държим да работим по най-съвременните методи на подготовка, признати в цял свят.

прочети повече

Науката е неизменна част от спорта

От детска възраст държим нашите състезатели да минават през съвременни медицински изследвания.

прочети повече

Алекс Стойнов е част от отбора на Sport Depot

Компанията ще бъде сигурна опора за младия ни състезател в моментите, в които покорява върхове или свежда глава - и двете емоции така неизбежни за професионалния спорт.

прочети повече

„За мен лично е голяма чест да изляза извън България и да представя моята държава на високо ниво. Разбира се, че има напрежение и трябва да е така, но се опитвам и да го изолирам, за да не се пренавия и да не успея да дам най-доброто от себе си.”, казва Алекс, който успя да се пребори за място на големия спортен форум в Словакия.

Алекс вярва и мечтае смело, а в него вярва и личният му треньор - Петър Иванов, с когото работят ежедневно и устремено по пътя на истинските шампиони.

Алекс Стойнов и Петър Иванов на Европейския младежкия олимпийски фестивал

„За мен лично е голяма чест да изляза извън България и да представя моята държава […]

прочети повече

Най-големите успехи не се случват на световната сцена. Те първо се случват в нашето сърце и нашата глава.

Такава е целта на менталното ни упражнение днес. Да определим нашата цел, да я изживеем, да я почувстваме и усетим, и да се подготвим за нея. Отговаряйки си на въпроса " Защо си поставяме определена цел и защо искаме да я постигнем?", имаме ясен отговор и как да го направим.

Изключително поучително, ентусиазиращо и мотивиращо видео, благодарение на целеустременост и преживяване на тази целеустременост чрез нашите сетива!

Подготвяме се ментално за предстоящите турнири, така както най-големите спортисти в света

Ако се научите да управлявате ума си, ако използвате принципите и ценностите, за които говорим, промените ще настъпят в живота ви.

прочети повече

ДИСКУСИЯ ЗА ЛЮБОВТА КЪМ РОДИНАТА И ХРИСТИЯНСКИТЕ ДОБРОДТЕЛИ - част 2

Специални гости от фондация „Нашият дом е България“ поговориха с децата за родината и вярата.

прочети повече

Великите български спортистки Таня Богомилова и Ивет Горанова бяха част от събитието на НСК Олимп за определяне нивото на развитие в плуването на всяко едно дете. Плувците имаха възможност да покажат не само как са се развивали през изминалата година, но и да се докоснат до истински шампиони от най-висока класа.

Таня Богомилова и Ивет Горанова поздравиха всяко дете

Великите български спортистки Таня Богомилова и Ивет Горанова бяха част от събитието на НСК Олимп за определяне нивото на развитие в плуването на всяко едно дете.

прочети повече
1 2