All in Attitude!

Какво е важно да знаем за очилата за плуване

Какво е важно да знаем за очилата за плуване

Имате нужда от чифт очила за плуване, но на пазара  има много възможности и вие се чудите как  да изберете подходящите за вас?

В този случай  е добре да прочетете първо нашите напътствия, които ще ви улеснят в избора на вашите Speedo Goggles.

Като начало е важно да имате предвид за какво ви трябват очилата. Например, дали са ви нужни за фитнес плуване, състезания или тренировки, или може би само за почивните дни? Или търсите очила за плуване в открити води? На всеки един от нашите модели ще откриете описание за какво приложение той  е най-подходящ.

Кои очила ще подхождат на формата на вашето лице?

В Speedo инвестират в обширни изследвания на формите на лицето и използват глобални данни за сканиране на главата, за да създадат новаторска технология, наречена IQfit ™, която се използва в някои модели очила. За да се осигури сигурно прилягане, нашите дамски очила са проектирани специално за по - малките контури на женското лице. По подобен начин детските очила са създадени специално с оглед на формите на лицето на по-малките плувци.

Как да разберете дали очилата ви пасват правилно?

Основните области, които са важни и трябва да обърнете внимание са околоочната кухина и носа. Някои очила имат регулируеми или взаимозаменяеми мостчета за носа. Те позволяват по - индивидуално напасване към контура, докато други са направени от по - меки материали, които се адаптират към формата на лицето ви. Ако сте в магазина, внимателно дръжте очилата към очите си без каишката, ако усетите кратко засмукване и прилепване, те ще ви паснат добре. 

Кой цвят лещи е подходящ за вас?

От поляризирани очила за плуване до очила с огледални лещи, ние предлагаме гама от модели на Speedo, които да отговарят на различната средa на ползване и степен на осветеност. Но кое точно e за вас? Очаквайте нашата по-задълбочена статия с информация по този важен въпрос, а сега може да се запознаете накратко с видовете лещи:

Поляризирани лещи - Те предлагат превъзходна защита на високо ниво  от отблясъци и са проектирани за светлина и слънце. Идеални са за плуване в открити води, триатлони и ярко осветени закрити басейни.

Вижте: Speedo Biofuse Polarized Goggle

Огледални лещи - намаляват яркостта и предлагат защита от отблясъците. Идеални са за плувни състезания на закрито и някои условия за плуване на открито.

Вижте: Speedo Speedsocket 2

Изчистени лещи - проектирани са да осигуряват максимална видимост при условия на слаба светлина. Подходящи, както за плуване на закрито, така и на открито.

Вижте: Speedo Biofuse Goggle

Сини лещи -  добро периферно зрение, те намаляват отблясъците в ярки среди. Подходящи са както за плуване на закрито, така и на открито.

Вижте: Speedo Aquapulse Pro

Как да поставите очилата  си правилно?

Препоръчваме да започнете, като държите лещите плътно прилепнали на очните кухини. Задръжте на място с една ръка. След това издърпайте каишката на очилата назад и ако е необходимо, регулирайте отново позицията на обектива. Най -доброто прилягане ще ви осигури комфортен, равномерен натиск около окото и лека херметизация.

Защо очилата ми продължават да се замъгляват?

Научният отговор е, че очилата се замъгляват, когато топъл въздух срещне по-студените  лещи, причинявайки конденз. Въпреки това, всички плувни очила Speedo включват технология против замъгляване, чрез специално покритие против мъгла, или технология, импрегнирана по време на конструкцията на очилата. Важно е да не търкате вътрешностите на лещите си, тъй като това ще изтрие покритието против замъгляване. Възрастта на вашите очила също може да бъде фактор.

Как трябва да се грижим за очилата си?

Правилната грижа за вашите очила ще ви помогне да удължите живота им. Нашите най - добри съвети за вашите Speedo очила са:

Използвайте кутията за очила, с която ги получавате. Това ще помогне за предотвратяване на драскотини и други повреди, които могат да възникнат, когато са свободно в чантата за плуване.

Изплакнете внимателно след употреба с хладка вода. Химикалите и хлорът могат да повлияят на живота на вашите очила. НЕ използвайте сапун или препарат за почистване на очилата, тъй като това може да ги повреди и да повлияе на покритието против замъгляване.

Не докосвайте и не търкайте стъклата на очилата. Триенето и докосването могат да надраскат очилата и да премахнат покритието против замъгляване, което засяга зрението ви в басейна.

След изплакване оставете очилата да изсъхнат на въздух . Никога не ги оставяйте мокри в чантата си, тъй като това може да предизвика образуването на  мухъл.

Дръжте очилата си далеч от слънцето, когато не ги използвате. UV светлината може да им повлияе и това да скъси тяхната дълготрайност.

Към онлайн магазин (тук)